HERBATA ZIMOWA
Herbatkę zimową można podawać na wiele sposobów. Zawsze na gorąco. Zawsze dla rozgrzania. Zawsze z serca i dla strudzonego wędrowca, przed którym otwierają się drzwi ciepłego mieszkania i otwartego serca.Kilka propozycji:
(do wyboru)
herbata czarna, zielona lub owocowa
jako dodatki: rumianek, melisa
ważne dodatki (nie muszą być wszystkie na raz): goździki, rodzynki, kardamon, cynamon, plasterki pomarańczy, plasterki cytryny, imbir, miód, sok malinowy lub inny.
My zrobiliśmy tym razem takie herbatki:
czarna herbata w saszetkach, pomarańcza, cytryna, sok malinowy, goździki i imbir pokrojony w plasterki oraz cynamon.
Druga wersja to była herbatka zielona z tymi samymi dodatkami.
Ważne, by nie wykrawać skórek od owoców i także imbirowej!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz