niedziela, 18 stycznia 2015

herbatka zimowa

 HERBATA ZIMOWA

Herbatkę zimową można podawać na wiele sposobów. Zawsze na gorąco. Zawsze dla rozgrzania. Zawsze z serca i dla strudzonego wędrowca, przed którym otwierają się drzwi ciepłego mieszkania i otwartego serca.


Kilka propozycji:
(do wyboru)

herbata czarna, zielona lub owocowa

jako dodatki: rumianek, melisa

ważne dodatki (nie muszą być wszystkie na raz): goździki, rodzynki, kardamon, cynamon, plasterki pomarańczy, plasterki cytryny, imbir, miód, sok malinowy lub inny.

My zrobiliśmy tym razem takie herbatki:
czarna herbata w saszetkach, pomarańcza, cytryna, sok malinowy, goździki i imbir pokrojony w plasterki oraz cynamon.
Druga wersja to była herbatka zielona z tymi samymi dodatkami. 

Ważne, by nie wykrawać skórek od owoców i także imbirowej!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz