środa, 4 marca 2015

Ciasto kokosowe z krakersami

Ciasto z krakersów


To bardzo proste w przygotowaniu ciasto, słodko-słone w smaku, ale okazuje się, że smakuje wyśmienicie.

Składniki
budyń wanilinowy lub śmietankowy 2 op.
mleko i cukier do przygotowania budyniu
kostka masła
paczka wiórków kokosowych
krakersy 2 op. 



Budynie gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy. Dodajemy kostkę masła i wiórki - mieszamy. Na blasze posmarowanej masłem wykładamy krakersy (pojedynczą warstwę), później warstwę budyniową, znów krakersy, budyń.
Mi wystarczyło na trzy takie i trzy inne warstwy. Na górze, na warstwie budyniowej sypiemy obficie wiórki kokosowe.

Wkładamy do lodówki, aby wszystko nieco się zmroziło, a krakersy pięknie nasączają się masą.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz